Search
en-USsv-SE
den 18 mars 2018

VITAL - Smart Home

Lösningar och teknik för det digitala hemmet, både för privat och proffs!

Det digitala hemmet

Kontroll - Komfort - Energi - Närvaro
Säkerhet - Monitorering - Larm

MORGONDAGENS HEM, IDAG!

Hem automation och smarta hem har funnits i flera år. Idag, ökar efterfrågan efter intelligenta, integrerade
lösningar i våra moderna hem.

Avancerade lösningar för smarta hem är tekniskt möjligt, och Internet of Things (IoT), med uppkopplade
enheter börjar bli en vanligt del av våra hem, även om vi inte vet om det. 

IoT enheter, eller "uppkopplade enheter" kan kontrolleras av familjemedlemmarna, och ge stöd till smarta
tjänster som ökar hemmets komfort, effektivitet och trygghet.

Nästa alla enheter kan "göras" smarta, och uppkopplade, även om de ursprungligen inte var  gjorda för det. 
Detta med "smarta kit" som kopplas mellan enheterna och eluttaget, nätverksuttaget, vattenröret, gasröret, eller liknande. Möjligheterna är lika stora som din kreativitet!

 


Responsive image

Ditt hem på dagen


Responsive image

Ditt hem på natten

Smarta hem

 

VITAL

Smart Säkerhet

Säkerheten är en del av vårt moderna samhälle som många har tagit för givet, eftersom det inte varit så mycket alternativ eller funnits så lika många lösningar och hot, som det finns nu, i den digitala revolutionens era.

I alla moderna hem,  bör därför den digitala säkerheten ligga främst, och det är det som kommer att avgöra den nivå av trygghet som vi kan uppnå, men smarta hem lösningar.
Detta inkluderar "security-by-design", behörighetsstyrning av funktioner och tillgång, samt säkerställande av tjänster, data och framförallt vår kontroll.
 

 

Smart Kontroll

Ditt smarta hem kan inkludera obegränsat antal uppkopplade enheter (IoT), allt från mätning av elförbrukning, värme, gas, vatten förbrukning till hushållsapparater, solpaneler, och andra styrenheter som finns runt om i våra vardaglig liv.

Genom nyttjandet av Smarta hem lösningar, hjälper det vardagen av hushållen att bli enklare och låter individer få bättre kontroll över sin miljö med olika scenarier som passar deras individuella önskemål.

 

Smart Komfort

Moderna familjer och individer, vill ha bättre komfort i sin omgivning, individuellt anpassade efter varje individs önskemål och preferenser.  detta gäller inte bara där vi bor, utan även där vi spenderar tid och energi.  Detta kan vara i hemmet, sommarstugan, båten, kontoret, semesterorten etc.
den digital individen vill ha samma lösningar, oavsett vart de är. Dock är inte förutsättningarna densamma, så vi är kanske inte riktigt där ännu.

Men, om Smart Komfort använda bredare, kommer det snart att kunna vara så. Dvs, vi tar med oss förutsättningarna dit vi är, och kan därmed få en individuellt anpassad komfort, i våra hem eller var vi nu är för stunden.

 

Smart Energi

Med mätning av elförbrukning i hemmet, eller andra miljöer som vi styr över, kan optimeringar göras baserat på scenariostyrda scheman av elkonsumtion och även elproduktion, för en effektivare förbrukning, ekonomi och miljöpåverkan.

Nyttjandet av smarta elprodukter, som kan mätas, styras och stängas av och på efter behov, genom smarta hem lösningar, kan mycket förändras till det bättre.
Nyttjandet av hållbara energikällor, gällande solpaneler, vind och vattenkraft, men även batterier och annan lagring av el som nyttjas, bör även de följa samma principer.

 

Smart Ambience

Styrning, kontroll, mätning, effektivisering, automatisering av ljus och ljussättning, kan vara en mycket stor kostnadsbesparing, för ditt hem, men även för samhället i övrigt.
Hantera smarta ljuskällor, med schemläggning, triggers för på och av stängning av ljus, automatiserade scenarier samt regler mm som styr ljus och nyttjandet av ljus.

Ambience är en viktig del av våra vardagliga liv, vårt välbefinnande och framför allt styr det mycket av vår uppfattningsförmåga i vår omgivande miljö.  Detta kan användas för smart ljusstyrning av våra hem för trivsel av familjen, inför festligheter, mörkare vintermånader, eller vid händelser som larm, inbrott eller annat som kan använda ljus som ett medel för att öka medvetenheten eller tryggheten mm.

 

Smarta Tjänster

VITAL utforskar kontinuerligt de oändlig möjligheterna med Internet of Things och smarta hem, och vi kan därför erbjuda dig eller din verksamhet med färdiga paketerade smarta tjänster, ett stort utbud av smarta trådlösa enheter, sensorer och aktuatorer mm. för smarta hem och hem automatiserings lösningar.
VITAL hjälper till med att skapa den smarta hem plattformen, som du eller din verksamhet eftertraktar.

 Powered by

KONTAKTA OSS

Kontakta oss gärna för att få mer information om våra produkter och tjänster.

SUPPORT

Behöver du support? Då är du välkommen att kontakta vår helpdesk direkt!

NYHETER
MEDLEMSKAP

 

Copyright 2018 by VITAL Integration of Scandinavia AB Användarvillkor Integritets policy
Back To Top